De Vlaamse overheid heeft haar nieuwe folder "Mijn Verbouwpremie 2023’ gelanceerd. Naast alle premies voor renovatie en energiebesparende maatregelen vind je er ook de nieuwe inkomensgrenzen. Jaarlijks worden die aangepast aan de evolutie van de gezondheidsindex. Vanwege de snel oplopende index, zullen ook de inkomensgrenzen Mijn VerbouwPremie en Mijn VerbouwLening voor aanvragen vanaf 1 januari 2023 aanzienlijk stijgen.
Daardoor kan het voor eigenaar-bewoners mogelijks interessanter zijn om de premieaanvraag uit te stellen tot 2023, op voorwaarde dat de facturen dan nog geen 2 jaar oud zijn. Bij de premieaanvraag wordt er rekening gehouden met het meest recente aanslagbiljet beschikbaar op de datum van de premieaanvraag.
Lees de folder:
Mijn verbouwpremie folder 2023
Ga naar website:
Het grote probleem bij sierpleisters die vuil worden, ligt meestal niet aan de sierpleister zelf, maar aan de afwatering van de gevel. Dakranden bijvoorbeeld moeten altijd minimum 3,5 cm van de sierpleister staan. Druiphoeken moeten geplaatst worden aan plafondgedeelte om geen doorlopende druppelvorming te hebben op plafonds,... Vensterbanken moeten steeds met opstaande zijkanten zijn en zo vermijden we ook dat sierpleister in contact komt met water.
Een andere reden kan zijn dat pleister alleen bestaat uit silicaat en niet uit silicone. Dit neemt veel meer vuil op en wordt en blijft dus sneller vuil. Wij gebruiken enkel siliconegebonden pleisters uit een kwaliteitsvol gamma van producten.
Er is sprake van een oneindige kleurenkeuze in de synthetische pleisters. Vroeger toen enkel minerale krab pleisters geplaatst werden, was dit slechts te verkrijgen in een 30 tal kleuren. Opgelet, donkere pigmentatie vergt meer verf, dus is ook duurder. Bovendien moet in combinatie met isolatie voorzorg genomen worden met diep donker gekleurde pleisters, doordat oppervlakte warming heel hoog kan komen op de gevel.
Ja, maar niet altijd. Vooral op cementbasis uitgewerkte gevels; met een hard materiaal als cement is het heel moeilijk om alle spanningen op te vangen. Een drager als isolatie daarentegen maakt een nieuwe muur voor de oudere gevels en is dus vanaf 4 cm scheur-overbruggend. Ook wordt bij ons altijd op alle geveloppervlakken een glasvezelnet ingewerkt in de onderlaag.
Onze firma werkt standaard met korrel 1 mm. Dit werkt fijn af en is esthetisch strak en mooi. Deze korreldikte zou ook minder vervuilend kunnen zijn op lange termijn. Courant wordt nog steeds het meest 1.5 mm geplaatst.
Korreldiktes 2 mm en 3 mm bestaan, maar worden slechts heel uitzonderlijk geplaatst in België, meer in Duitsland.
Onze allerfijnste korrel 0.7 mm is zéér fijn en strak, deze plaatsing gaat gepaard met een supplement in prijs.
Bavastuc neemt graag alles in detail mee op de offerte en we voeren dit ook zelf uit, evenwel afhankelijk van drukte in agenda. Maar we hebben ook vertrouwelijke partners die ons meehelpen om een werk af te werken wanneer wij hier niet toe in staat zijn.
Dak-, schrijn-, aluminium-, zink- en blauwsteenwerk nemen wij allemaal graag mee in het verhaal.
De website van Bavastuc maakt gebruik van cookies om uw surfervaring te verbeteren. Door het verder gebruiken van deze website, gaat u hier expliciet mee akkoord.